Dinner Beste Asiatiske Restauranter Oslo

Dinner – En av de beste asiatiske restauranter Oslo har å tilby Dinner ble først åpnet i januar 1990 i Arbeidergata på gamle Amalienborg. Fire år senere flyttet restauranten til hjertet av Oslo, nemlig Stortingsgata 22. Her kan våre gjester nyte deilig og spennende mat før de kan kose seg på et av de mange teatrene som er plassert rett over gata til restauranten. Det er også veldig enkelt å komme seg til restauranten etter man har vært på shoppingtur nedover Karl Johans gate, eller om man har vært på sightseeing ved det kongelige slott, Oslo rådhus eller Akershus slott og festning. I tillegg, om man ønsker å ta en romantisk

spasertur nedover Aker Brygge under den idylliske Oslosolnedgangen, er det også mulig etter et besøk hos en av de beste asiatiske restauranter Oslo har. Dinner serverer mat fra det Szechuanske- og Kantonesiske kjøkken, og kan tilby matinteresserte gjester en spennende og smaksrik reise gjennom kinesisk matkultur – alt fra tradisjonelle kinesiske matretter til de mest interessante og smakfulle dessertene. Vår meny og retter er lagt opp slik at våre gjester kan dele dem på bordet og nyte dem sammen i godt selskap. Dette er slik et tradisjonelt kinesisk måltid er, med mange retter som alle deler på rundt bordet – noe som danner en veldig koselig og sosial ramme rundt måltidet.

Beste Asiatiske Restauranter Oslo – Robatagrillen Robata er en forkortelse for «Robatayaki», som på Japansk betyr «matlaging over åpen ild».

Dinner er en av veldig få restauranter i Europa som har en slik grill, som gjør oss en av de beste

asiatiske restauranter Oslo har. Det som er spesielt med Robatagrillen, er at man steker kjøtt eller

fisk på veldig høy varme i svært kort tid. Dette resulterer i mørt og saftig kjøtt med et hint av

kullgrillsmak.

Hos Dinner kan du prøve disse rettene som er laget med Robatagrillen:

 Grillet andebryst med frisk appelsinsaus

 Grillet indrefilet av okse

 Waygubiff fra Kagoshima, Japan

Beste Asiatiske Restauranter Oslo – Dim Sum

Dinner kan tilby mange varianter av dim sum – forskjellige småretter som serveres ved et lettere

kinesisk måltid kalt yum cha, som betyr å drikke te. Det er derfor veldig vanlig å drikke te sammen

med dim sum, og kinesere spiser det vanligvis til formiddagsmat eller lunsj – det er faktisk mange

kinesere som spiser dim sum hver eneste dag! Vanlige dim sum retter inneholder forskjellige

kombinasjoner av surt og søtt, kjøtt, grønnsaker, sjømat og frukt, ofte servert i små kurver,

dampet eller fritert. Hos Dinner kan våre gjester bestille forskjellige dim sum kurver med mange av

disse variantene. Begrepet dim sum kommer fra den kinesiske dialekten kantonesisk, og betyr

bokstavelig talt det som ”rører ved hjertet” – nemlig at man skal bestille mat etter hjertens lyst.

Velkommen til en av de beste asiatiske restauranter Oslo kan tilby for å bestille dim sum etter ditt

hjertes lyst!

Beste Asiatiske Restauranter Oslo – Pekingand

Hos Dinner kan du prøve vår førsteklasses Pekingand-meny – en rett bare de beste asiatiske

restauranter Oslo har å tilby! Pekingand er en klassisk kinesisk rett som i dag serveres og nytes

over hele verden. Retten består av en hel and som tilberedes med hodet på. Hos oss blir anden

revet i biter og servert med oppskåret agurk, vårløk, hoisinsaus og kinesiske pannekaker. Mange

gjester beskriver det som kinesisk mini-taco, siden man pakker grønnsakene og anden inn i små

pannekaker og ruller dem sammen. Denne retten stammer helt tilbake til Kina på 1200-tallet, og

var blant annet Ming-familiens favoritt under Ming-dynastiet på det tidligere 1400-tallet. Det er

helt sikkert at Pekingand-menyen er en storfavoritt blant våre stamgjester.

Beste Asiatiske Restauranter Oslo – Szechuankjøkkenet

Det finnes få restauranter i Oslo som kan måle seg med Dinner. Restauranten har en meny som

kommer fra Szechuankjøkkenet, med mange matretter som er ment for å deles på bordet og nytes

sammen i godt selskap. Szechuankjøkkenet er et av de åtte hovedretningene innen det kinesiske

kjøkkenet, og er kjent for sin hete og bedøvende krydring gjennom den omfattende bruken av

hvitløk, chili og szechuanpepper. I tillegg brukes det også mye av ingrediensene peanøtter,

sesampasta og ingefær i Szechuankjøkkenet. En populær rett fra Szechuankjøkkenet som finnes på

menyen vår er Kylling Gongbao. Den autentiske originalversjonen benytter kylling som

hovedingrediens der ternet kylling blandes med en forberedt marinade. Når man tilbereder retten

starter man med å krydre wokpannen med chili og szechuanpepper, før man steker kyllingen og

senere legger til grønnsaker og peanøtter. Til slutt blir Shaoxingvin lagt til for å forsterke smaken

av marinaden.

Beste Asiatiske Restauranter Oslo – Bordreservasjon

Hos Dinner kan vi skreddersy egne løsninger for våre gjester. Vår bookingansvarlig, Monique,

hjelper gjerne til med alt fra valg av aperitiff, selskapsmenyer og vinpakker. For selskaper over 9

personer, vennligst kontakt oss via vårt bookingskjema for at våre dedikerte bookingmedarbeidere

skal ta kontakt med deg. Hvis du ikke finner ledig tidspunkt den dagen eller det klokkeslettet du

ønsker å reservere bord for, vennligst kontakt oss for videre assistanse. Dinner prøver alltid vårt

beste for å finne bord til alle våre gjester, og forhåpentligvis er det mulighet for å komme fram til

en løsning. Din reservasjon vil automatisk få en leave-by-tid. Hvis du ønsker å redusere eller

forlenge leave-by-tiden, vennligst send oss en e-post.