Det kantonesiske og szechuanske kjøkken

 
dinner1378.jpg
 

Dinner har en meny som kommer fra Det kantonesiske og szechuanske kjøkken, med mange matretter som er ment for å deles på bordet og nytes sammen i godt selskap.

Det kantonesiske kjøkken er et av de åtte hovedretningene innen det kinesiske kjøkkenet, og er kjent for sin hete og bedøvende krydring gjennom den omfattende bruken av hvitløk, chili og szechuanpepper. I tillegg brukes det også mye av ingrediensene peanøtter, sesampasta og ingefær i det kantonesiske kjøkken. En populær rett fra det kantonesiske kjøkken som finnes på menyen vår er Kylling Gongbao. Den autentiske originalversjonen benytter kylling som hovedingrediens der ternet kylling blandes med en forberedt marinade. Når man tilbereder retten starter man med å krydre wokpannen med chili og szechuanpepper, før man steker kyllingen og senere legger til grønnsaker og peanøtter. Til slutt blir Shaoxingvin lagt til for å forsterke smaken av marinaden.

 


 

Dim Sum

 
 

Dinner kan tilby mange varianter av dim sum – forskjellige småretter som serveres ved et lettere kinesisk måltid kalt yum cha, som betyr å drikke te.

Det er derfor veldig vanlig å drikke te sammen med dim sum, og kinesere spiser det vanligvis til formiddagsmat eller lunsj – det er faktisk mange kinesere som spiser dim sum hver eneste dag! Vanlige dim sum retter inneholder forskjellige kombinasjoner av surt og søtt, kjøtt, grønnsaker, sjømat og frukt, ofte servert i små kurver, dampet eller fritert. Hos Dinner kan våre gjester bestille forskjellige dim sum kurver med mange av disse variantene. Begrepet dim sum kommer fra den kinesiske dialekten kantonesisk, og betyr bokstavelig talt det som ”rører ved hjertet” – nemlig at man skal bestille mat etter hjertens lyst. Velkommen til en av de beste asiatiske restauranter Oslo kan tilby for å bestille dim sum etter ditt hjertes lyst!

 


 

WOK

 
 

Wok eller vokk (etter det kantonesiske ordet og uttalen for «gryte», pinyin: huò, 鑊,) er en slags tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur tilbereder (wokker), for eksempel grønnsaker, nudler eller mindre kjøttbiter.

Den krummede stekepannen og wokteknikken hvor ingrediensene skjæres opp i små biter kom til Kina fra Sentral-Asia under Tangdynastiets tid. En vanlig forklaring til wokkingteknikken er at den er energieffektiv, fordi tilberedningen går raskt. Dette passer bra på steder hvor ved er en mangelvare. Gryten anvendes dog også for mer tidkrevende matretter i Kina.